Není nad pivo

Pivo je pro Čechy jeden z vůbec nejoblíbenějších nápojů, a proto se podíváme více zblízka na jeho výrobu, a hlavně kam si v Praze zajít na výborné pivo.

Není nad pivo

Výroba

Jak všichni víme, tak pivo je kvašený nápoj, jenž obsahuje malé procento alkoholu, a proto je určeno pouze pro dospělé. Ti v naší republice trhají rekordy, a proto se můžeme těšit z těch nejvyšších příček v jeho spotřebě. Ale teď už se pojďme celé přijít na kloub, protože má velice dlouhou historii a trvalo, než se dostalo na dnešní úroveň. K výrobě vlastně potřebujeme v našich podmínkách pouze tři suroviny, mezi které řadíme obilný slad, chmel a samozřejmě vodu.

zelený chmel

Celý proces má začátek ve sladovně, protože se zde musí zpracovat obilná zrna. Ty se dále míchají s vodou a při daných teplotách zahřívají. Potom přichází řada na chmelovar. Zde se smíchá vytvořená sladina s chmelem a následně vaří okolo dvou hodin, což samozřejmě záleží na daném typu piva. Vytvořená směs se následně musí zchladit, přefiltrovat a projít konečnou fází. Při té se už vyrobené pivo jen stáčí do finálních nádob.

Kam zajít na jedno?

Široký sortiment je základ, a proto se určitě zastavte na pivo Praha, protože zde Vám při vychutnávání tohoto nápoje rozhodně nic chybět nebude.

dřevěný bar

Přímo na webu naleznete spousty druhů, piv, které jsou připraveny přímo k odběru. Přeci jen možnost vyzvednout si čerstvé pivečko a potom si ho v pohodlí vychutnat kde chcete je naprosto vynikající. Čekají na Vás i prémiové značky, jenž potěší i zaujmou i náročné zákazníky. Věřím, že jediná návštěva stač k tomu, že si tuto prodejnu naprosto oblíbíte a už nebudete chtít jinam. Vlastně abychom vše uvedli na pravou míru, tak nemusíte chodit vůbec nikam, protože tato firma má pravidelný rozvoz. To znamená, že stačí jen vzít telefon do ruky a objednat si oblíbený alkoholický nápoj. Za výhodnou cenu Vám nápoj doručí na požadované místo, díky čemuž ušetříte spoustu času a budete si pivo vychutnávat ještě ve větší pohodě třeba na vlastní zahrádce s přáteli.

About the author