V posledních pár letech obliba kokosového oleje narostla raketovou rychlostí. Je to jen povedený marketingový tah, nebo má kokosový olej bio opravdu co nabídnout? Jaké jsou jeho benefity, k čemu jej v kuchyni využívat, případně má nějaká další využití? Jedná se o opravdový poklad, nikoliv o pouhý zdařilý tah marketingových specialistů. Jedná se o vysoce kvalitní tuk, který nachází své uplatnění nikoliv pouze v teplé a studené kuchyni, ale také v kosmetice a péči o tělo.
Vhodný pomocník do kuchyně
Kokosový olej si zamilujete zejména v kuchyni. Myslete však na to, že má poněkud nízký kouřový bod, tedy bod, kdy začínají vznikat tělu nebezpečné látky. Manipulujte s tím při vaření tedy velmi opatrně. Raději vynechte smažení za vysoké teploty. Nikdo vám však nezakazuje na něm opatrně smažit třeba vaše oblíbené palačinky nebo lívance, které díky tomu získají naprosto dokonalou tropickou chuť.
Perfektně jej však užijete i ve studené kuchyni, kdy se ho už vůbec obávat nemusíte. Spousta hospodyněk jej také přidává do rýžovaru při vaření rýže, která se potom prakticky vůbec nelepí a je krásně sypká. Existují stovky možností, jak tento tuk využít v kuchyni, popusťte proto uzdu své kuchařské fantazii a seznamte se s ním i vy.
Dokonalý i na tělovou péči
Ženy si však kokosový olej oblíbily i v rámci péče o své tělo. Tento produkt perfektně vyživuje, používejte jej například na promazávání ztvrdlých míst, suchých rtů nebo vysušených loktů. Spousta žen jej také používá v rámci vlasové péče. Neváhejte jej jednou týdně vmasírovat do konečků vlasů, které budou rázem perfektně vyživené a budou vypadat zdravě. Některé ženy jej používají také na odličování, jedná se o tuk, tudíž si poradí s řasenkou i dalšími produkty. Nemluvě o jeho oblibě v rámci bělení zubů. Jedná se sice o babskou radu, avšak stále více žen může potvrdit příznivé účinky na odstín chrupu.