Vánoce se nezadržitelně blíží a s ní i firemní večírky k ukončení roku. Firemní večírky jsou mezi zaměstnanci velice oblíbenou kratochvílí, které se pravidelně v hojném počtu zúčastňují a užívají si zábavu se svými kolegy. Nejlepší doba pro sjednání firemního večírku je tu, čím blíže bude k Vánocům, tím méně bude míst, která nebudou ještě obsazená. Co vše je potřeba zařídit na firemní večírek?
Místo
Stěžejní je pro firemní večírky místo, to by mělo být tak akorát. Nemělo by být moc malé, aby se zaměstnanci cítili dobře a nemělo by být ani moc velké. Místo vybírejte dle toho, kolik vás bude a co všechno od daného místa vyžadujete. Pokud chcete mít večírek s obsluhou, zvolte spíše rezervaci salonku v restauraci. Slavit se dá samozřejmě i v samotné práci po pracovní době.
Výzdobu
Na Vánoční večírek musí být výzdoba, která by měla korespondovat se zaměřením firmy a také s formálností akce. Pokud jste menší kolektiv, kde se všichni znáte, pak si můžete dovolit méně formální akci, třeba i s více alkoholem. Na formální akci třeba i se sponzory či zákazníky musíte trochu reprezentovat a výzdoba by tomu měla určitě odpovídat.
Občerstvení
Občerstvení je zásadní součástí všech večírků. Máte možnost buď zařídit na večírek večeři, potom je lepší mít večírek v restauraci s obsluhou. Další možností je zvolit občerstvení ve formě rautu. Ten se hodí třeba na akce do kanceláří, kam si můžete nechat dovézt občerstvení od některé z cateringových společností. Menší a rodinné firmy často řeší občerstvením tak, že každý ze zaměstnanců donese nějakou domácí specialitu a zaměstnavatel zařídí pití. Menší firma mají totiž více rodinnou atmosféru a tento způsob večírku zaměstnancům nevadí.
Pozvánky
Na firemní večírek nezapomeňte zavčasu pozvat všechny zaměstnance. Včasná pozvánka je totiž důležitá, aby už neměli v plánu na dané datum jinou akci. Jen tak si zajistíte to, že se sejde zaměstnanců opravdu hodně.